FAMILIE FEYS

kinderen van Arthur & Jeanne Feys Halwijn

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /customers/8/2/b/feysa.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Het verhaal van Fritz de Grijze Kroonkraanvogel

Het verhaal van ons huisdier

Hoe onwaarschijnlijk het ook moge klinken, we hadden een Grijze Kroonkraanvogel als huisdier. Hoe het bij ons is terecht gekomen weet ik niet meer.
Was het ooit een meegenomen door vaatje, toen was er nog geen sprake van behouden en bescherming van dieren in hun eigen habitat, vergeef ons deze mogelijkheid.
Een andere mogelijkheid is, en dit is zeer plausibel, dat Fritz (dat was de naam die de kraanvogel toegezegd kreeg) uitgeput of per ongeluk op onze relatief klein domein is geland. Het is namelijk zo dat

  • Enerzijds ons domein omringd was met vrij hoge bomen.
  • Anderzijds de kraanvogel een relatief lange aanloop nodig heeft om te kunnen wegvliegen.

In elk geval Fritz was in vrij korte tijd gedomesticeerd. We hebben ongelukkig genoeg geen foto’s van Fritz, maar ieder van ons herinnerd hem(haar) zeer intens.

Grote zus (Madeleintje) kan zich het volgende herinneren:

Op een dag kwam een grote groep reigers voorbij om zich te voeden in de waterloop niet ver van ons huis. Niet ver is met een korreltje zout te nemen, in termen van het grote Congo. Onze waterdrager ging enkele keer per dag water halen ik vermoed twee a drie maal daags.

In elk geval was die groep reigers na hun lunch terug vertrokken maar er bleef één zwakke kleine reiger achter. Te uitgeput? Niet krachtig (volwassen) genoeg om van deze korte startbaan op te stijgen?

Vaatje is deze reiger gaan halen, we hebben hem gevoed en verzorgd zo goed we konden, en daar was het resultaat. De reiger voelde zich prima bij ons hij had voedsel en vers water haalde hij in de waterloop bij ons.

Vanwaar zijn naam Fritz? We hadden zijn lokroep zo goed en zo kwaad mogelijk nagebootst in zijn naam: Fritz.

Hieronder enkele foto’s van Grijze gekroonde kraanvogels, net zoals Fritz

Afbeelding Afbeelding
Afbeelding Afbeelding